anneloesnk.reismee.nl

Afgelopen 3 weken

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven, tijd voor een update dus!

Vorige keer schreef ik op maandag, en was de week nog onduidelijk. Ik ben die week inderdaad veel vrij geweest. Ik heb in de ochtenden Teodor mee naar buiten genomen zodat David nog wat werk thuis kon doen, en in de middagen was ik vrij. Ik kan me alleen niet zo goed meer herinneren wat ik in die middagen heb gedaan. Niet zoveel waarschijnlijk haha (a).

Die vrijdagavond had ik met Tabea en Soumaya afgesproken om naar de pub te gaan. 's Middags zijn Tabea en ik nog even naar een shopping mall gegaan en daarna kwam ze bij mij eten want dan konden we daarna makkelijk door naar centrum. Tijdens het eten heeft Marit een aantal leuke pubs aangewezen waar we heen konden gaan en ook daadwerkelijk in zouden komen. Leeftijdsgrens is namelijk bijna altijd 20 (weet niet meer of ik dat al gezegd had haha). We besloten om naar Ryes te gaan. We waren en vrij vroeg maar het was toch best al druk maar we hebben een plek aan de bar kunnen vinden. We hebben allemaal maar 1 drankje besteld want we betaalden €5 voor een biertje wat ik toch best veel vind haha. Tabea kwam op een gegeven moment aan de praat met een Zweed die hier in Oslo woont. Hij vroeg of we zin hadden om de volgende dag naar een houseparty in zijn huis te komen. Tabea en ik hadden al plannen om uit te gaan maar een houseparty is toch wel erg leuk dus we zijn daar heen gegaan! Johan was degene die ons had uitgenodigd, verder waren er nog een neef van hem en twee vrienden en 3 Deense meiden. Ik kan vertellen dat het een erg gezellige avond was! Rond een uur of 10 geloof ik zijn we daar heen gegaan en volgens mij lagen we rond 4 uur in bed (ik sliep bij Tabea). Erg leuke avond gehad dus :) De volgende dag had ik weer met Tom afgesproken. We hadden niet echt een plan dus zijn gewoon een beetje door Oslo gelopen. Weer was ook niet je van het.

De volgende dag kreeg ik een berichtje van Tom. Ik had gezegd dat ik graag nog een keer naar Bergen wil. Iedereen verteld me namelijk dat dat zo'n mooie stad is. Hij vertelde dat zijn ouders 9 mei langskomen en dat ze in het weekend naar Bergen gaan, of ik zin had om mee te gaan. Ja! Dus we hebben tickets en hostel geboekt en 10 - 12 mei ga ik naar Bergen, leuk!

Verder heb ik die week vrij veel gewerkt. Marit was namelijk 3 avonden weg voor werk, die avonden heb ik Teodor dus naar bed gebracht en de dagen met hem doorgebracht natuurlijk. Ging allemaal erg goed gelukkig. Die vrijdag had Marit vrijgenomen omdat ze zoveel weg was geweest. Heb echt een heel relaxte dag gehad. Marit had 's avonds een verjaardag en moest nog een kadootje hebben en vroeg of ik zin had om mee te gaan, jawel hoor! Dus we zijn naar een erg leuk klein winkeltje gegaan waar Marit meteen een kado vond en daarna nog naar een shopping mall. Toen we weer thuis waren zijn we cupcakes gaan bakken want ze wilde ook cupcakes mee naar de verjaardag. Ze heeft echt een geweldig bakboek waar ze de sparkly wine cupcakes uit wilde maken. Het is een Noors boek en ze laat mij het recept lezen en vertalen wat eigenlijk heel goed gaat. Alleen ging bij onze eerste poging wat mis. En nee dit kwam niet doordat ik verkeerd had gelezen en vertaald maar omdat het boek een woord een beetje verkeerd had gebruikt waardoor we de eiwitten er gewoon doorheen hadden gedaan ipv opgeklopt. We besloten het af te maken zonder de sparkly wine en dat beslag op te bakken en daarna nog een keer beslag maken met dit keer opgeklopte eiwitten en sparkly wine. Toen we daarmee klaar waren (koste even haha) ging ze naar de verjaardag en was ik babysit voor Teodor. De cupcakes waren trouwens echt HEEL lekker!

De volgende ochtend had ik om 10 uur met Tom op Majorstuen afgesproken om mijn nieuwe hardloopschoenen in te lopen. Het was erg mooi weer en we hebben een leuk rondje door het Vigelandspark gelopen. Daarna ben ik gaan douchen want ik had 's middags afgesproken met Tabea. 's Avonds zouden we bij Soumaya een sleepover hebben en we wilden nog even maskertjes en nagellak halen. Het was alleen zo mooi weer dat we besloten lunch mee te nemen en dit op Bygdøy op te eten in de zon, erg gezellig. Daarna zijn we naar Soumaya gegaan. Eerst hebben we boodschappen voor het eten gedaan en daarna zijn we naar haar huis gegaan en hebben we een erg gezellige avond gehad! Ik heb alleen die nacht heel erg slecht geslapen wat wel een beetje vervelend was haha.

Volgende dag was zondag en deze dag was de Oslo pas gratis! Dit is 1 keer per jaar en het evenement heet: Tourist in your own city. Erg leuk en makkelijk. Ik had met Tom afgesproken om hier heen te gaan. We waren er om 10 uur waardoor we mooi optijd konden beginnen. Als eerste zijn we naar het reptielenhuis gegaan waar ik een slang heb vastgehouden, erg vet! Daarna zijn we naar het Munch museum gegaan. Dat was best een belevenis haha. Je mag je tas namelijk niet mee naar binnen maar die gaat in een kluis, en als je naar binnen wil moet je eerst door van die douane poortjes. Behoorlijk serieus dus haha! We hebben zo'n 4 zalen heel serieus bekeken toen we er wel weer klaar mee waren en het topstuk, the scream, wilden zien. Dus wij alle zalen door maar we konden hem niet vinden. Blijkt dus dat die in de National Gallery hangt. Ik was eigenlijk alleen naar dat museum gegaan voor the scream dus dat was wel een beetje jammer haha. Daarna zijn we naar het opera huis gelopen want daar vlakbij vertrok de hop on - hop off mini cruise. Daarmee zijn we naar Bygdøy gegaan waar we naar het Holocaust museum wilden. Het bleek alleen dat we daar 20 min voor moesten lopen. Dat betekend ook dat je 20 min terug moet en daar hadden we geen zin in dus zijn we naar het Kon Tiki museum gegaan wat ook erg leuk was. Daarna zijn we weer naar de haven gelopen om de boot terug te nemen. Dit duurde door alle drukte wel even trouwens.

De volgende dag was weer een gewone maandag en het begin van een gewone werkweek. David kwam halverwege terug dus vanaf toen heb ik halve dagen gewerkt.

Vrijdag had ik met Tabea en Soumaya afgesproken om te gaan lunchen in het Vigelandspark. Soumaya had 'haar' baby meegenomen (1 jarig jongentje) waar we wat mee rond gelopen hebben. Na de lunch hebben we hem naar huis gebracht naar zijn moeder en zijn wij naar het Vestkantbadet gegaan om te zwemmen. Ik was hier met Tabea ook een keer geweest. We hebben lekker gekletst, gezwommen, in de sauna gezeten en gerelaxt, heerlijk!

Volgende dag gingen we vissen. Vissen? Ja vissen. Tabea wilde dit namelijk graag een keer doen omdat het voor haar iets typisch Noors is dus had ze Johan (van de houseparty) gevraagd of hij wel eens viste en zoja of hij zin had om een keer met haar te gaan. Dat wilde hij wel dus hadden we afgesproken om naar Malmøya te gaan. Tabea, Soumaya en ik gingen daar met de bus heen en Johan kwam met de auto en had zijn neef meegenomen. Het weer was echt heeeeerlijk en we hadden maar 2 hengels dus heb heel erg veel in ze zon gelegen. Ik had trouwens nog nooit echt gevist maar ik vond het eigenlijk best wel leuk! Ik dacht dat je gewoon ging zitten wachten tot je beet had maar het ging heel anders. Je gooide je hengel (niet je hele hengel natuurlijk, maar ik weet niet hoe je het anders noemt) in het water en haalde hem dan weer in and so on. Je was dus de hele tijd bezig wat het best wel leuk maakt. We hadden ook een wegwerpbbq meegenomen en eten dus we hebben heerlijk in de zin gebbqed, top!

Volgende dag had ik weer met Tom afgesproken om te gaan hardlopen, dit keer zijn we rond Sognsvann gelopen, wat ong achter mijn huis ligt en waar ik zelf ook al een keer omheen was gelopen. Het weer was toen wel redelijk dus we spraken af om 's middags op een eiland te gaan bbqen. (Yep, alweer haha) Het weer werd alleen steeds minder dus dat was een beetje jammer maar de bbq was gezellig :) Daarna naar huis gegaan en lekker in joggingsbroek en trui op de bank. Was (ben) namelijk alweer verkouden en voelde me niet helemaal top.

En toen was het alweer maandag, gister! Ik heb Teodor mee naar een mini ballorig genomen zodat David kon werken en 's middags weer in relaxtstand, nog steeds niet helemaal topfit. Ook hoorde ik gister dat ik met mama en Floor mee naar Londen kan! Whooohoooo! Marits moeder komt over om op Teodor te letten dus ik kan mee en ik ben echt superhappy about that!

En nu is het dinsdag. Vanmorgen heb ik Teodor mee naar de playground bij het Vigelandspark genomen, weer is top namelijk! En nu is het 16.31 en zit ik op de bank mijn blogje te schrijven en ondertussen de inhuldiging van Willem te kijken. David en Teodor zijn net weg om Marit op te halen en we gaan misschien bbqen omdat het weer zo mooi is. Alweer haha, moet niet gekker worden! Verder vroeg David vanmiddag ook ineens, what are your plans for July? Ik heb geen plannen, zei ik. En toen vroeg hij of ik wel tot at least end of July wilde blijven dan. Yay! Ik blijf hier hoogstwaarschijnlijk dus nog een maandje langer wat ik best leuk vind! Plus dat ik dan de baby ook nog zie wat ik erg leuk vind!

Goed, dit was het wel weer!

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat jullie het leuk vonden!

xoxo, anneloes