Bergen en National day
Hallooo allemaal! Tijd voor weer een verhaaltje uit het hoge Noorden!
Er is weer behoorlijk wat gebeurd dus het zal wel weer een lange blog worden haha.
Ik schreef de vorige keer op koninginnedag. De dag daarna was hier een vrije dag, dag van de arbeid. Ik heb met Soumaya en Tabea in de stad afgesproken en we hebben naar de parade gekeken en zijn daarna in het park bij het paleis gaan zitten om onze lunch te eten en gezellig te praten.
Donderdag en vrijdag waren gewone werkdagen, maar ik besef me dat ik eigenlijk alleen maar de weekenden en leuke dingen vertel, en niet over een gewone werkdag, dus ik zal nu even aan jullie vertellen wat ik op een gewone werkdag eigenlijk doe. Ik sta op om 7 uur, dan trek ik een joggingbroek en trui aan over mijn pyama en ga naar beneden om Teodor (die dan vaak al even wakker is) over te nemen van Marit zodat die om 7.20 naar haar werk kan. Dan laat ik Teodor vaak wat spelen tot we gaan ontbijten. Na het ontbijt (oke, vaak pas om 10 uur haha) gaan we naar boven om aan te kleden en tanden te poetsen. Wat we daarna doen verschilt eigenlijk per dag. Soms gaan we meteen daarna naar buiten en gaat 'ie om 1 uur slapen, soms blijven we binnen en gaan we 's middags pas naar buiten. Ik neem hem graag mee naar het Vigelandspark waar een grote speeltuin is, en ook gaan we af en toe naar Childplanet (als het slecht weer is), wat een kleine ballorig is. Rond 12 uur gaan we lunchen. Soms eten we dat ergens anders, dan maak ik het thuis klaar en eten we het in het park of waar dan ook op. De rest van de middag spelen we vaak binnen en lezen we wat boekjes. Teodor is net een klein aapje en als ik op het vloerkleed ga liggen klimt 'ie over me heen maar vooral met zijn kont op mijn gezicht liggen/zitten vind 'ie erg leuk haha, gek kind. Verder vind 'ie het erg leuk als ik hem onder zijn oksels vast hou zodat hij tegen mij op kan lopen en uiteindelijk op mijn hoofd beland. Marit komt vaak rond 5/6 uur thuis en dan ben ik vrij!
Goed, dan nu verder met het weekend na de twee gewone werkdagen haha. Ik had voor die zaterdag met Tabea afgesproken om naar Tusenfryd, een atractiepark, te gaan. Een vriendin van haar was bij haar voor een weekendje dus die ging uiteraard mee en verder ging Tom ook mee. Het weer was alleen bijzonder slecht dus we besloten zondag te gaan, wamt dan zou het beter worden. Die zaterdag heb ik bijna de hele dag op de bank gelegen en met Marit gekletst die een beetje ziekig was dus ook de hele dag op de bank lag. Ik heb Teodor nog even mee naar buiten genomen zodat zij kon slapen maar verder heb ik niets gedaan.
Volgende dag gingen we dus naar Tusenfryd wat erg leuk was! Lang geleden dat ik in een achtbaan was geweest dus dat was even eng in het begin haha, maar het was heel mooi weer en heb een leuke dag gehad :)
De week daarna was vrij gemakkelijk qua werk. Alleen de maandag en dinsdag volledig, en woensdag alleen de ochtend. Woensdag kwamen er 2 andere vrienden van Tabea voor een lang weekend en ze wilde ze graag met ze bbq-en omdat alle Noren dat hier doen (met zo'n wegwerpbbq in het park ofzo, echt top!) en ze vroeg of ik zin had om mee te gaan. Het regende alleen dus het was een natte bbq maar was wel gezellig. Daarna zijn we nog even naar de pub gegaan waar Soumaya ons ook nog even joinde. Volgende dag was Hemelvaartsdag dus Marit was vrij dus ik ook. Het was vrij regenachtig dus Soumaya en ik besloten ergen hot chocolat te gaan drinken. We kwamen uit bij een soort cafe'tje en op de kaart zagen we brownie voor 5 kronen staan, dat is zo'n 60 eurocent. We waren behoorlijk verbaasd aangezien alles hier duur is dus we besloten die te nemen, bleek het echt een mini stukje zijn. Tja, je krijgt waar je voor betaald haha. Volgende dag had Marit ook nog vrij genomen dus was ik ook vrij, en die dag vloog ik naar Bergen!
De vlucht was pas om 17.40 dus 's morgens nog even hardlopen en om 3 uur richting de trein gegaan waar ik met Tom afsprak. Alles ging helemaal top en rond half 8 kwamen we aan bij ons hostel midden in het centrum van Bergen. We zijn toen naar het hotel van zijn ouders gelopen en hebben met hun diner gegeten bij een restaurant. We hadden een kamer voor 6 personen en naast ons 2 waren er nog 3 chinezen die de volgende ochtend om 6 uur opstonden, om er vervolgens 40 minuten over te doen voor ze weg gingen. Ik heb ze behoorlijk wat vuile blikken toegeprobeerd te werpen, menn wat was ik chagarijnig toen haha. We hadden om 10 uur met toms ouders voor ons hostel afgesproken en zijn toen met een soort treintje de berg op gegaan vanwaar we een prachtig uitzicht over Bergen hadden. We zijn weer naar beneden gelopen en zijn toen ergens gaan lunchen. In de middag zijn we naar het universiteitsmuseum gegaan waar ze heel veel opgezette dieren en skeletten hadden, heel vet! Het had de hele dag geregend dus daarna zijn we maar naar ons hotel en hostel gegaan voor wat droogte en rust. Ik ben met Tom in de living room van het hostel gaan zitten en na een halfuurtje begon de zon te schijnen, ja hoor! We besloten om weer naar buiten te gaan en zijn even over de kermis gelopen en hebben even Brygge, de oude huisjes waar Bergen bekend om staat, te bekijken, erg leuk en mooi! Daarna hadden we weer met Toms ouders afgesproken zodat we een restaurant konden uitzoeken waar we wilden eten. En geloof het of niet, maar ik heb zalm gegeten, in een restaurant, en ik vond het nog lekker ook! Wat een wonden haha! Ik leer nog wat hier :) Die avond hebben we afscheid genomen van Toms ouders die de volgende morgen wee terug vlogen. Die nacht sliepen er opnieuw 3 chinezen bij ons op de kamer, en ook zij stonden om 6 uur op, maar zij deden er een uur over! Aargh! Gelukkig had ik die nach beter geslapen dus was het iets minder erg. We hadden die dag best lekker weer, bijna geen regen! We hebben eerst wat rond gelopen, erg leuke straatjes gezien. Voelde een beetje als Frankrijk of Italië ofzo, erg leuk. Er lag ook een heel groot zeilschip in de haven waar we een hele tijd naar gekeken hebben, heel gaaf! Daarna gingen we ergens lunchen en na de lunch zijn we naar het aquarium van Bergen gelopen. Was leuk om te zien, ze hadden bijvoorbeeld een showtje met zeehonden wat niet heel spectaculair maar wel leuk was. Van daar zijn we weer terug naar het centrum gelopen om ergens te gaan avondeten. Daarna hebben we mijn bagage uit het hostel opgehaald en zijn we weer richting het vliegveld gegaan om terug te vliegen! Ik was om half 1 's nachts pas thuis, en dacht dat ik de volgende dag niet hoefde te werken omdat ik dacht dat David thuis zou zijn maar niets was mider waar. Om 7 uur 's morgens werd er op de deur geklopt, of ik zo kon komen want ze moest bijna weg. Bluhhh haha. Heb die week vrij rustig aan gedaan en ben vooral veel rondom het huis geweest met Teodor. Donderdagavond ging ik naar Tabea toe, we zouden samen naar een bbq gaan van een Duitse organisatie. We verwachten dat er ook wat mensen uit andere landen zouden zijn maar we waren alleen maar Duitsers haah. Maar het was wel gezellig :)
De volgende dag was de National Day! Whoohoo ! Tabea en ik hadden rond 11 uur bij Johan afgesproken voor ontbijt dus daarvoor zijn we even de stad in geweest om de parade en koning en koningin te zien, erg leuk! En de sfeer in de stad was zo leuk, iedereen was vrolijk, en heel veel mensen waren en de traditionele kleding wat echt heel leuk om te zijn was. De rest van de mensen was in gewone jurk en pak, maar bijna iedereen was dressed up, echt heel erg leuk om te zien. Rond 11 uur zijn we dus naar Johan gegaan, waar nog een hele groep andere mensen was. We hebben een lekker champagne ontbijt gehad met natuurlijk ook gewoon eten. We zijn daar tot ong half 4 gebleven en toen zijn we naar Tabea's huis gegaan want haar hostmom had een soort diner gemaakt voor een aantal vrienden en wij mochten ook mee eten, was erg leuk! Daarna zijn we met de metro naar een houseparty van een vriend van Jens gegaan waar we tot middernacht zijn gebleven en toen zijn we weer naar Tabea's huis gegaan waar we sliepen. Ik heb op die houseparty trouwens met heel wat mensen gepraat, meesten waren van mijn leeftijd en ze waren allemaal reizende, echt zo vet! Studeren komt later wel, eerst de wereld zien. Waren allemaal Zweden trouwens.
Volgende ochtend gingen Tabea en ik naar een honden asiel waar we beide een hond meekregen waar we een stuk mee gelopen hebben. Het weer was geweldig. Het is wel 27 graden geworden die dag dus heb mn eerste sunburn ook te pakken haha. We zouden 's middags misschien met Johan en Jens slackline gaan lopen (google maar) maar die antwoorden niet dus hebben we de hele middag heerlijk in de zon gelegen. 's Avonds zijn we weer naar Johan en Jens gegaan waar we een filmpje hebben gekeken. Halverwege heb ik Soumaya opgepikt van de metro want die kwam terug uit Bergen. Rond middernacht hebben we de bus naar Soumaya's huis genomen waar we sliepen. Haar hostparents waren nog in Bergen dus we hadden het rijk alleen. Volgende dag heel relaxt in de zon ontbeten en om 2 uur zijn we naar het au-pair cafe gegaan. Dit is opgericht door een paar Noorse meiden en in totaal waren we met 17 au-pairs. We zouden gaan bowlen maar omdat het zo mooi weer was besloten we om naar het Frognerpark te gaan waar we heerlijk in de zon hebben gelegen en gekletst. We lagen vlakbij het Vigelandspark (is in het Frognerpark) en een paar meiden hadden dat nog nooit gezien, dus zijn we even een rondje gelopen. We zagen ook nog een groep mensen die capoeira aan het doen waren, zo vet! Daarna besloten ze om naar de bios te gaan, want de Filipijnse au-pairs wilden dat graag, maar Soumaya en ik hadden daar niet zo'n zin in omdat het eindelijk mooi weer was dus wij zijn op zoek gegaan naar een winkel die open was zodat we spullen voor een bbq konden kopen. Toen we dat gevonden hadden hebben we nog wat rond gelopen en toen was het ineens 7 uur. We moesten nog even langs mijn huis. Ik zou namelijk nog een nacht bij Soumaya blijven en moest wat schone kleren enz halen. Uiteindelijk begonnen we dus pas om half 10 met bbq-en. Was geen probleem want het was nog steeds licht trouwens. Volgende dag was minder weer. Ik sprak om half 1 met Tabea af in het centrum want Soumaya moest even een uurtje op 'haar' kindje passen dus die kwam later. We zijn naar het Akershusfestning gelopen, hebben daar wat gezeten en gelopen en hebben toen Soumaya opgepikt. Daarna zijn we naar Tabea's huis gegaan en hebben daar een filmpje gekeken. Na de film ben ik naar huis gegaan, heb wat gegeten (David was werken en Marit at ergens anders) en ben toen naar bed gegaan. Al met al een geweldig en zomers weekend gehad dus :) Volgende dag (vandaag dus) begon weer als een gewone maandag, maar David kwam om 12 uur thuis. Heb Teodor 's middags nog mee naar buiten genomen en heb voor de rest gerelaxt want ben moe van het weekend haha.
Tabea heeft nog maar 3 weekenden hier en dat vind ik echt heel erg jammer. Het contact is zo anders als je zo op elkaar bent aangewezen. En wij hebben ook nog eens het geluk dat het ontzettend goed klikt met z'n 3en dus ga haar echt missen. Verder is voor mij ook wat veranderd. Het plan was namelijk dat ik rond 24 juli naar Parijs zou vliegen waar mijn familie dan is, zodat ik nog een weekje vakantie met hun heb, maar nu vertrek ik rond 24 juni waarschijnlijk al. Davids ouders komen dan namelijk en vanaf dan zullen er hier heel erg veel mensen in het huis de hele tijd zijn voor de baby enz, dus dan zou ik de hele tijd vrij zijn. Voor mij niet zo'n probleem maar zij betalen dan voor niets haha. Ze hebben me in augustus en september wel nodig maar dat gaat voor mij niet werken dus ga ik rond 24 juni waarschijnlijk terug! Dat is dus al over een maand! :o
Goed, ik geloof dat dit weer een enorm lange blog is haha dus ik stop er maar mee.
Bedankt voor het lezen en tot snel!
Ps. Nog 7 dagen tot LONDEN en ik kan niet wachten, yihieeeee!