Eerste daagjes
Daar ben ik weer, maar dit keer live vanuit Oslo!
Ik ben gister om ong. half 1 aangekomen in Oslo. Ik vond het wel spannend om alleen te vliegen maar alles ging helemaal goed en heb geeneens last van mijn oren gehad, dus het begon al top! David stond op me te wachten en na ik geloof een half uurtje met de auto waren we bij hun huis. Ik heb een leuke kamer met uitzicht op een bos. Ze wonen helemaal aan de rand van Oslo, ze zijn ong. het laatste huis, maar met de tram/subway ben je in 15/20 min in het centrum, helemaal top!
Het weer is heerlijk, er ligt sneeuw en het is redelijk koud maar de zon schijnt dus ik vind het super! De buurt waar ze wonen is een beetje heuvelachtig, en gister liepen we naar de supermarkt, maar het probleem is dat er (sinds twee dagen, is niet normaal) allemaal ijs op de straten ligt, dus lopen is af en toe wat moeilijk haha.
Vandaag ben ik met David en Teodor naar het centrum gegaan om mij in te schrijven bij het tax system, en ik heb een nieuwe simkaart voor mijn telefoon. Ik heb dus ook een ander nummer, maar ik heb al geprobeerd met familie en ik geloof dat ik gewoon via whatsapp te bereiken ben. Zoniet, stuur me even via fb ofzo een berichtje dan geef ik je mijn nieuwe nummer hier. Ook heb ik een soort OV kaart gekregen. Daar zet je geld op, en als je met de tram/bus/subway wil reizen check je in, en dan kan je reizen voor een bepaald bedrag voor een uur. Daarna moet je opnieuw inchecken. Heel makkelijk, en je bent zo in het centrum wat erg fijn is. We hebben ook een rondje door Oslo gelopen, en wat belangrijke gebouwen gezien. We zijn naar de haven gelopen en het was echt heerlijk want de zon scheen.
Verder is het hier tot nu toe leuk! David en Marit zijn erg aardig en Teodor is een leuk ondernemend kind, hij is helemaal gek op treinen/tractors/auto's enz dus toen we met de subway naar het centrum gingen kon ie niet stoppen met 'train!' roepen, erg leuk. Hij spreekt een mix van Noors en Engels, maar ik geloof niet dat hij het verschil echt weet. Hij roept namelijk om en om 'car' en 'bil' als hij een auto ziet. Maargoed, het is redelijk te begrijpen.
Dat was het wel weer voor nu! Morgen is mijn verjaardag, dus ik mag kiezen wat we gaan eten, haha :) Als je vragen hebt, stel ze vooral! Bedankt voor het lezen en tot snel :)
xoxo